STRESSET HUD

Skrevet af Camilla 17-03-19

Urenheder på kinderne & hagen, eksem i ansigtet, rødmen når du renser mildt af eller ligefrem ømme bylder i huden omkring kinderne kan alle være tegn på, at huden er stresset. Men huden har ikke stresset sig selv – det klarer vi nemt selv. Desværre skal vi i dag nå det hele på den halve tid og gerne lidt mere til, samtidig med at det hele skal se hamrende godt ud. Det kan være svært og hårdt på samme tid. Huden er egentlig snu nok, fordi den sender signaler der, hvor du lægger mærke til det. Kroppen tænker, at store ømme bumser i ansigtet, må du da bemærke og måske endda overveje, ´hvorfor´ de kommer igen og igen?

Huden stopper heller ikke bare lige med at sende signaler, men fortsætter blot, fordi vi også fortsætter. Stress vil øge inflammation i kroppen, og vores celler lukker egentlig bare af og får derfor ikke den næring, som de har brug for gennem vores kost. Stress er ofte også lig med, at vores måltider ikke er super optimale, og det kan hurtigt blive til løsninger som købemad, hvor der ofte er en masse raffineret salt og dårlige fedtstoffer i, hvilket ligeledes forværrer inflammationen i kroppen.

Motion er heller ikke det, som står øverst på to-do-listen, hvis du har travlt, selv om kroppen ellers har brug for. Motion vil nemlig forbrænde stresshormonet, kortisol. I stedet for at banke dig selv oven i hovedet med, at du igen ikke fik løbet den tur, er det bedre at starte lige dér, hvor du er. Måske har du mulighed for at gå en tur ved vandet eller i skoven for at få ro på. Luk alt og alle ude og lyt til hvad det er, du har brug for. Naturen har nemlig en enormt beroligende effekt på kroppen.

Søvn kan også være med til at dæmpe stressniveauet, og de bedste timer er fra kl. 22 – 02, så det vil være en god idé at prioritere disse kostbare timer. 

Desuden indeholder omega 3 DHA, som beroliger hjernen, og derfor er det en super god idé at supplere med dette. Spis gerne 1-2 spsk. i de første 3 mdr. Magnesium kan også være med til at berolige nervesystemet og tages inden sengetid – gerne omkring 400-500 mg. Drik også en god kamillete først på aftenen og lad endelig teen trække så længe som muligt, da kamille også har en afslappende effekt på kroppen.  

Husk, at være god ved dig selv og gør det, som får dig til at stresse af. Det er faktisk helt ok, bare at have.... mig-tid.

HVAD MED HUDPLEJE TIL DIT BARN?

Skrevet af Camilla 20-02-19

Der findes rigtig mange hudplejemidler på markedet og det kan være svært at afgøre, hvilken der passer bedst til ens barn. Der er jo forskel på hudtype, årstid og dermed forskellige behov.

Af hudplejemidler skelner man imellem lotion, creme, fedtcreme og olie.

En lotion indeholder ofte mere vand end en creme. En lotion er derfor god at bruge, hvis huden kun er lidt tør. Områder af huden, der er direkte udsat for frost/kulde, bør ikke være smurt med lotion, pga det høje vandindhold. 

En creme indeholder ca 20-30 pct fedtstof. Fordampningen sker derfor ikke så hurtigt, og det stadig forholdsvis store vandindhold gør, at cremen fortsat er let at smøre ud.

En fedtcreme har et fedtindhold på ca 70 pct. Det høje indhold har betydning for hudens evne til at gendannes, hvilket er vigtigt hvis huden er meget tør eller hvis barnet f.eks. har børneeksem.

En olie eller f.eks. vaseline har et indhold på 100 pct fedtstof og virker derfor ofte klistret og fedtet. Ved brug af disse produkter lægges en hinde på huden, som forhindrer fordampning. Det kan være en fordel at bruge dem til børn som er meget tørre i huden f.eks. om aftenen, så det virker i nattens løb.

I løbet af vintermånederne vil ansigtet & kinderne ofte have behov for lidt ekstra beskyttelse. Her skal man vælge en creme, som virker plejende og beskyttende. Samtidig er det vigtigt at vælge et produkt med et højt fedtindhold. Har produktet et højt vandindhold vil det forværre hudens tilstand, når det er frostvejr.

Alt efter hvorvidt barnet har tendens til meget tør hud og nemt får 'frostkinder' eller om der er tale om et barn med en helt almindelig hud, som man bare vil give lidt ekstra beskyttelse, så vil jeg vurdere individuelt.

Hvis barnet har en helt almindelig hud og har brug for lidt ekstra beskyttelse, så vil en creme med et fedtindhold på ca 30 pct sandsynligvis være et fint valg. Men hvis der er tale om et barn, som let får 'frostkinder' så ville jeg vælge en fedtcreme med en fedtprocent omkring de 70.

Om sommeren vil jeg derimod vælge en lotion eller en creme med et meget højt vandindhold, fordi huden lettere kan ånde derigennem og det er vigtigt i de perioder, hvor det er meget varmt.

Derudover skal man jo altid vælge et produkt som ikke indeholder parfume eller konserveringsmidler der kan være hormonforstyrrende.

HAR DU HØRT OM "SLOW BEAUTY"

Skrevet af Camilla 1/3-2019

Du har sikkert hørt om "slow food" & "slow fashion", men har du også hørt om "slow beauty"? 

Ifølge Wendy Rowe, international makeup artist, skønheds ekspert & fortfatter - handler "slow beauty’ simpelthen om vedholdenhed samt tålmodighed. Du skal sørge for at være vedholden i din produktrutine længe nok til at se og mærke en positiv ændring i huden. 


Det er en gradvis tilgang til skønhed, som ikke læner sig op ad hurtige løsninger - såkaldte "quick fixes" samt camouflerende løsninger. I stedet fokuseres på lansigtede løsninger for sundere hud. 


Vores hud fornyer sig selv hver 28. dag, hvorfor ændringer kan tage tid, både at mærke og se. Tålmodighed er virkelig en dyd når det kommer til hudpleje - specielt når det kommer til problemfyldt hud.?

KONTAKT

Nomakeup.dk

Hovedgaden 27A

3460 Birkerød


Telefon: 81447500

E-mail: info@nomakeup.dk


CVR-nr: 32094902


INDHOLD

ÅBNINGSTIDER

Mandag   10.00 - 19.00

Tirsdag     08.30 - 19.00

Onsdag    08.00 - 15.00

Torsdag   08.30 - 17.00

Fredag     08.30 - 17.00

Lørdag   10.00 - 15.00 - udelukkende lige uger.
Ovenstående er vejledende åbningstider efter aftale. Pt. er vi underbemandet, hvorfor åbningstiderne er ændret pr. juni 2023.


Copyright © 2023 NoMakeup

Design og udvikling Acaao